Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2007 12. 30. Gáspáry István Vox FM

 

Ez a PopSuli idei utolsó adása, és még mindig a legjobb erdélyi zenéket keressük. Balázsi-Pál Előd vagyok, szerkesztőtársammal, Tóth Árpáddal minden műsorban három erdélyi dalt mutatunk be. Közülük egy csatlakozik eddigi kilenc továbbjutónkhoz, hogy a következő díjakon osztozzanak:
-fellépés a 2008-as Félsziget Fesztiválon
-háromszáz euró értékben reklámfelület a Transindexen
-egy videóklip elkészítése a Starexpress és a Defender Productions jóvoltából
-a továbbjutók zenéit máris játsszák a rádiók
-az Erdély FM jóvoltából egy cédé-válogatásra is felkerülnek a kedvencek

Mai műsorunkban a székelykeresztúri Vox Fm főszerkesztője, Gáspáry István Zsolt dönthet, kit tart a legjobbnak. Halljuk, miből kell választania.

Az első vizsgázó: Bio – Hello
A zenekar egyik tagja Szibériában született, és a második világháborúban került ide, az oroszokkal. A másik tag a Metallica és az ACDC fogorvosa volt korábban. A harmadik tag szeret mókust enni és nyulat szeletelni. A negyedik tag a következő szaxofontanárod lesz, az énekes vágya pedig az,hogy román népdalokat énekelhessen zenei kíséret nélkül. Természetesen mindebből semmi sem igaz, viszont nagyon jól mutatja a temesvári Bio kulturális sokszínűségét.

Gáspáry István: Sors iróniája? Vagy valami Isten tudja hányadik érzék. Ismét valami csodával indult az estém. Sorra nyitogattam meg az Előd levelében csatolt három dalt.
Hello! A hideg futott végig a hátgerincemen. A karomon felállt a szőr. Ugye ismerős érzés? S egyre ritkább. Csak akkor történik meg újabban, ha Uriah Heepet hallgatok, vagy Michael Learns To Rock-ot. Hello...és ez mind a miénk! Erdélyi zene... nagybetűvel írtam... hangosabban is mondom: ZENE.
Ja, hogy nem magyarul énekel a Bio? Talán ezt is meg fogjuk lassan szokni. Hallunk a rádióban egy szupernótátm, azonnal keresgélni kezdünk a világhálón, aztán megtaláljuk a csodát itthon... Erdélyben. Tetszik. Nagyon tetszik. Sőt. Ha mondhatom, szeretem. Hello.... de ettől a daltól nem akarok búcsúzni.

A második vizsgázó: Vizi - Egyedül
Vizi – a marosvásárhelyi Vizi Imre projektje, és szerinte az együttesnek nincsenek tagjai, inkább igazi barátoknak nevezné zenésztársait. A dal egy versből született, amit egy barátja mutatott meg neki. Bár fogalmunk sincs, ki az az Éva, a lényeg az, hogy Imre neki írta a dalt.

Gáspáry: Egy csodaszép lírai dal, klasszikus zenei részekkel – de hiszen ezt hallja mindenki. Végre egy magyar dal. Méltán gondolom, hogy ez egy olyan alkotás, amely megállná a helyét bármelyik hazai rádiónál. Azt hiszem, hogy az a jó, ha magyar dalt hallgatunk, hogy nem utolsósorban értjük a szöveget, amely ebben az esetben szerelmes versként is megállná a helyét. Engem igazán a klasszikus zenei részek fogtak meg, és ezt körülveszi a szöveg, számomra biztosan befutó dal. Summa summárum gyönyörű. Nem is mondanék többet, mert csak ismételgetném magam.

A harmadik vizsgázó: Traffik TBC – Shoot You For Free
Traffik TBC - A zenekart két éve alapították marosvásárhelyi középiskolások, azóta kisebb-nagyobb sikerélményekkel gazdagodott az együttes – például részt vettek a Médiabefutó országos döntőjén és felléptek a Félszigeten. 2006 őszén felvétel készült a Marosvásárhelyi Rádió Stúdiójában, innen ez a hanganyag.

Gáspáry: Egy kicsit az az érzésem támadt az első akkordokat hallgatva, hogy ez már megint a sokadik úgymond kommersz rockhangzás, amit a mai felkapott tiszavirág életű előadók produkálnak. Hála istennek nagyot tévedtem, NEM egyforma, nem koppintott. Van stílusa, méghozzá egyedi, amit persze, véleményem szerint, ha csiszolnak, igazán naggyá válhatnak, és nem akárhol, hanem itt nálunk, Erdélyben.

A mai műsorunkban elhangzott dalok és további kétszáz erdélyi dal a PopSuli.ro oldalon hallgatható meg. Bár versenyünk jelentkezési határideje lejárt, továbbra is szívesen látunk új előadókat a PopSuli.ro-n, hiszen rádióműsorunk megy tovább, ezután is PopSulis dalokkal.

Most pedig derüljön ki, ki tetszett leginkább a Vox FM főszerkesztőjének: Szívem szerint azt szeretném, ha mindhárom dalt sokat-sokat hallhatnánk a rádiükban, de mindenképpen szeretném, hogy mindhárman fent legyenek az erdélyi legkobbakat gyűjtő lemezen. De hát akkor ma legyen Hello!

Mára ennyi fért műsorunkba. Jövő héten indul az egy hétig tartó közönségszavazás a PopSuli.ro oldalon, ahol kiderül: kié december hónap dala.

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS