Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2008 1. 13. Dancs Artúr City Rádió

 

Ez a PopSuli, ahol a legjobb erdélyi zenéket keressük – és meg is találjuk. Balázsi-Pál Előd vagyok, szerkesztőtársammal,Tóth Árpáddal tíz héten keresztül mutattunk be műsoronként három dalt a PopSuli.ro oldalra regisztrált előadók felvételei közül. Nos, ez lesz az utolsó ilyen adásunk, mert jövő héttől már az összesítés ideje jön, és végre kiderül, melyik dalt tartják a legjobbnak az erdélyi rádiósok.
De ne rohanjunk előre az időben, hiszen a szatmárnémeti City Radio zenei szerkesztője alig várja, hogy értékelhesse az eheti három dalt. Dancs Artúr fogja kiválasztani, ki jut ma tovább, hogy versenyben legyen a következő díjakért:
-fellépés a 2008-as Félsziget Fesztiválon
-háromszáz euró értékben reklámfelület a Transindexen
-egy videóklip elkészítése a Starexpress és a Defender Productions jóvoltából
-a továbbjutók zenéit máris játsszák a rádiók
-az Erdély FM jóvoltából egy cédé-válogatásra is felkerülnek a kedvencek


Mielőtt rátérnénk a mai dalokra, egy rövidinformáció: a PopSuli.ro oldalon pénteken befejeződött közönségszavazás győztese a NemEZ zenekar. Templomkerítésben című dalukat már bemutattuk műsorunkban, de frissítsük fel az emlékezetünket!
És halljuk végre, kik versenyeznek ma azért, hogy a közönségszavazás nyerteseihez, a NemEZhez, a Sapienshez, illetve az eddigi adásokban továbbjutókhoz, azaz a Jokermanhez, a The Underskieshoz, a No Sugarhez, a KIP Projecthez, a sZempöl zenekarhoz, a 4everhez, az absurdcushoz, a Fading Circleshez, a Biohoz és a TCO-hoz csatlakozzon.

Az első vizsgázó: Slip - Sometimes
A Slip duó a 2005-ös Médiabefutón bukkant fel. Kozsik Szabolcs gitáros és Koszorús Krisztina énekes a dallal,amit most hallani fogunk, a döntőig jutottak. A marosvásárhelyi duó azóta már népdalfeldolgozásokból, jazzklasszikusokból és saját dalokból álló teljes koncertrepertoárral rendelkezik, amelyet a tavalyi Félszigeten, és a határon túli magyarok budapesti kulturális fesztiválján is bemutattak.
Dancs Artúr: Erre mondjuk kollégáimmal, hogy igazi finom kis muzsika. Nekem Sandi Thom esete jutott eszembe, aki a webkamerája elõtt feldúdolta az I Wish I Was a Punkrocker c. dalát, és kitette az internetre, ahol az egyik kiadó ráakadt és le is szerződte, hogy 2006 egyik legtöbbet játszott sikerdalává tegye. Olyan ez a muzsika is, ami megtöri ugyan az egész napos lüktetést, effektus-özönt, amit mi, kereskedelmi rádiók produkálunk, de egy olyan kedves és meghitt pillanat ez a délutánban (de akár a reggelben is), hogy senkinek meg nem fordul a fejében eltekerni a rádiót erre a 2 percre. Olvasom, hogy Krisztina épp rekedtséggel küszködött. Ha nem olvasom, eszembe nem jutna, annyira magával ragadott az élmény.

A második vizsgázó: Die Sapkacsihány Prodzsekt: Családi kör (némber kettő)
Die Sapkacsihány Prodzsekt – ez a név magáért beszél. Természetesen egy humoros-parodisztikus zenét játszó társaságról van szó. Bemutatkozójukban csak ennyit írnak: két darab barom egy harmadik még barmabb stúdiójában kezet rázott. Ha ehhez hozzátesszük, hogy a két barom László I. Attila és Kozma Attila – a Csíki Játékszín színésze, aki a Székelylenddel is bizonyította vicces dalszövegek iránti érzékenységét,máris teljes lesz a kép.
Dancs Artúr: Amikor nemrég az Open Stage Székelylend című lemezét meghallgattam, kiabáltam örömömben, hogy vééégre megszületett az eredeti, vérbő erdélyi magyar humor. Kozma Attila már magában is márkaneve lehetne ennek a műfajnak tájainkon. László I. Attilával is egy remek paródiát tettek le az asztalra. A 6 évvel ezelõtti Pain-féle magyar hip-hop sláger és megannyi témába vágó sablon szőnyegére jól “elszövegeltek” és dúdolható, könnyen megjegyezhetõ refrént is kitaláltak hozzá. Ez pedig a produkció sikeréhez elegendõ is. Persze, ilyen jellegű műsorban.

A harmadik vizsgázó: Krew: Ha feljön a Hold
Krew – rockzene Nagykárolyból. A 2005-ben alakult, és azóta változatlan felállásban játszó csapat célja zene és szöveg szempontjából is érdekes, kissé elvont dalokat írni. A felvétel, amit most hallunk, a helyi művelődési ház próbatermében készült.
Dancs Artúr: Ízlelgetem itt percek óta a Krew zenéjét. Olyan hallottammárilyet hangulatban. Ami nem feltétlenül jelenti, hogy másolással vádolnék bárkit is, csupán arra akarok utalni, hogy nem kaptam semmi újat sem különöset. Igen, hallom, hogy szeretnek zenélni, a dallal sincs semmi gond. Egy kis hangképzés nem ártana. Nem a rádiózókat célozták meg, hanem a koncertlátogatókat. Ott sikerre is számíthatnak, biztos, hogy jó bulit csinálnak.

Ezek voltak mai versenyzőink, őket és további több mint száz erdélyi előadó dalait a PopSuli.ro oldalon lehet meghallgatni. Kíváncsian várjuk, ki tetszett legjobban Dancs Artúrnak: A Die Sapkacsihány Prodzsekt, a Krew, vagy a Slip?
Mivel rádiós slágerek irányában kell döntenem, amit naponta akár 2-3-szor is lejátszhatnánk, nem a paródiát és nem is a rockzenét szeretném továbbjuttatni, hanem a Slip dalát – azzal a reménnyel megtoldva, hogy magyarul is fognak nekünk énekelni.
Ez volt a mai PopSuli, és ezzel lezárult adássorozatunk első része, amelynek során 33 erdélyi dallal imsertettükmeg a rádióhallgatókat. 13 továbbjutónk van, az ő dalaikból fog összeállni a PopSuli erdélyi toplistája. Jövő héten találkozunk, addig is szóljon utolsó továbbjutónk, a Slip. Sometimes.

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

Kata
2008-3-27 18:40
Ne aggódj, Koszika, a \"sztárság\" ezzel jár: nem mindenkinek tetszel, de akinek igen, annak nagyon >:)

Koszika utolso igerem
2008-1-22 19:16
tyu, elfelejtettem szolni, hogy az uzenetek Aninak szoltak. ;)

Koszika
2008-1-22 19:15
egyebkent pedig: amig nem ismersz talan ne mondj rolam velemenyt. es senkirol sem. ez egy jotanacs ;). csak igy "baratok kozt" :}

Koszika
2008-1-22 19:13
hat mar miert ne lenne szep dolog uzengetni? ha te kommentalhatsz, en is kommentalhatok:D es ha nem latod a poent a beszolasban, akkor: "jaj te szegeny".

Ani
2008-1-22 18:50
Isti! Én nem szeretném ezt tovább ragozni, csak a véleményemet írtam meg. Ehhez pedig ragaszkodok. :))

Isti
2008-1-22 17:40
Ani: 9 helyesírási hiba Koszi: 3 helyesírási hiba (az ékezetek hiányát nem számoltam). De ő legalább tudja, hogy az írásjelek után szóköz jön. A :P egy kinyújtott nyelvű szmájlifész; a hájfájv pedig a hi5.com közösségi oldal. Komment=hozzászólás. Egyébként Koszinak két különböző dala jutott tovább, ez igaz, de a kettő két külön stílus, két külön zenekar, és az absurdcusban amúgy is csak vendégszerepelt. És két különböző rádiósnak ezek a dalok tetszettek a legjobban. Hol itt a gond?

Ani
2008-1-22 17:09
Igazad van Tündérlány!:) :) Gyerekek!Ez a Koszi nem viseli el a kritikát.Pedig egy igazi előadóművész azt is intelligensen tudomásul veszi.Talán leszállhatna kicsit a talajra is.Nem szép dolog üzengetni!Ennyi helyesírási hibával főleg nem! El nem tudom képzelni mit is jelenthet ez:\"s ne kommentalj annyit mert nem vagy hajfajvon.:P\"

Koszika - Slip
2008-1-21 23:59
hat akkor pech. mi jutottunk tovabb. ha tetszik jo, ha nem ugy is jo, s ne kommentalj annyit mert nem vagy hajfajvon.:P

Tündérlány
2008-1-20 11:45
Kedveseim! Nem egyet tudnék ajánlani, hanem kb. 10-et. De nem nevezem meg őket mert ezt Ők is tudják és jól látják. Akinek szeme és füle van, az levágja , hogy mi a helyzet. Elég korlátozottak az indulók esélyei , egyeseknek mindig van esélyük.

pumpkin3at3r
2008-1-18 14:51
KHEONA, nem vagy tisztában a dolgokkal. Olvasd el a szabályzatot! A közönségszavazás nyertese a NemEZ volt. A legnépszerűbb listában szereplő dalok csupán orientatív jellegűek. Ha ismersz egy párat azok a műsorvezetők közül és tudod róluk, hogy nem szakmabeliek és nem zenei szakértők, ki vagy te, hogy ezt megállapítsad ezt róluk? Azok akik létrehozták a PopSuli mozgalmat, joguk van arra, hogy saját szabályaik alapján működjön. Mindenkinek meg volt az esélye, hogy továbbjusson, ők nem arról döntöttek, hogy kinek legyen esélye, ők arról döntöttek, hogy ki jusson tovább. Mindenki aki idejében feltöltötte a dalát, megvolt az esélye. Mondjál legalább egy előadót, aki a Slip helyett kellett volna inkább továbjusson.

Tovább: 1-10 | 11-17
  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS