Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2008 5. 18. Friss jelentkezők a PopSulin

 

Ezen a héten egy különleges műsorunk lesz: a PopSuli.ro oldalra az utóbbi egy hónapban feltöltött zenékből válogattunk. Épp ezért ma kevés duma és sok zene lesz a műsorban – mert a PopSuli elsősorban a zenéről szól.

Elsőnek egy régi ismerős újabb dalát mutatjuk be: absurdcus Koszi társaságában toplistás nálunk, de most egy néhány napja feltöltött trackje szól, az 87, annak is a snooglemoogle mixe.

Ha egy együttes az Alien-sorozatból választ nevet magának, akkor számítani lehet egy kis borzongásra: filmzeneszerű szintihangok, sejtelmes ének – erről szól a Nostromo. Aki nem emlékezne: a nevét a Nyolcadik utas a halál űrhajójáról kölcsönözte a kolozsvári zenekar. Amit most hallunk, az a Let Me Take You Down.

Az erdélyi hip-hopról szóló műsorunkban többször is elhangzott Csíkszereda neve. Most egy csíki rapper szövegel, a neve PTT, és kapunk tőle egy kis ars poeticát, ahogy az a rapperekhez illik: Szíveket metszek.

A zenébe jóval több belefér, mint a klasszikus gitár-dob-basszus-ének felállás. A marosvásárhelyi Jalkovich Chess, azaz sakk című száma például bagolyhuhogással fejeződik be. Ez amúgy a profilja hozzászólóinak is felkeltette az érdeklődését. Többek közt azt írják a dalról, hogy igazi kis tavaszi nóta, a szombat reggeli tea mellett szívesen elhallgatnám. Hát én reggelente kávézni szoktam, de szerintem ahhoz is csúszna. Jalkovich: Chess.

Sankara annyira rejtélyes, hogy bevallom őszintén, először törölni akartuk a profilját a PopSuli.ro oldalról, mert azt hittük, valaki csak szórakozik ezzel az indiai névvel és képpel. Pedig szó sincs erről: azóta kiderült, hogy az illető sepsiszentgyörgyi, és igencsak figyelemreméltó pszichedelikus-atmoszférikus zenét produkál. Jöjjön hát Sankara és az Awakening – ha már korábban az ébredés utáni teákról és kávékról beszéltünk.

Ez volt mai műsorunk, jövő héten egy különleges vendégünk lesz: a Magyar Zenei Exportiroda igazgatója, Szép Fruzsina fog véleményezni néhány PopSulis dalt.

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS