Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2008 6. 29. Magyarországi előadók a PopSuliban

 

Sziasztok,

ez a PopSuli, Erdély legjobb zenéivel. Igaz, hogy mai műsorunkat is a szokásos beköszönéssel kezdtük, de mégsem Erdély legjobb zenéi lesznek ma terítéken. A PopSuli.ro oldalon ugyanis több magyarországi zenész is létrehozta profilját.

Úgy gondoljuk, eljött az idő, hogy őket is bemutassuk röviden, ha már vették a fáradságot, hogy ők is bemutatkozzanak az erdélyi közönségnek. És különben is, ha a zene jó, mindegy is, honnan származik.

Honnan is kezdjük? Hát Budapestről, ahol a Poppa nevű rapper tevékenykedik. Profiljában a magyar főváros mellett Dicsőszentmárton is megjelenik, és a nagyszalontai Mr. Siid-del is van néhány közös száma – tehát bőven vannak itt erdélyi kötődések. Poppát és Deppót halljuk Mr. Siid társaságában: West Side Gangsta.

Maradjunk még Pesten, de egy egészen más műfajnál. A Kárhozat nevű zenekar heavy metált játszik, de zenéjükben szövegileg és zeneileg is nagyon sok más hatás is érezhető. Hallgassunk bele Feltámadás című számukba, hátha felfedezünk egy-két ilyen hatást.

Nekem ez elég egyértelmű heavy-nek tűnt. De vajon hogy csinálják ezt vidéken? Szegeden működik a kolozsvári és marosvásárhelyi tagokat is felvonultató Fade Out zenekar. Ők egyszer már szerepeltek a PopSuliban, de megérdemlik, hogy ismét belehallgassunk Milliomos sztár című dalukba.

És ha már Szegeden járunk, akkor a FUN10 nevű, nyolctagú, a funky felé hajló zenét játszó csapatot is meg kell említenünk. Gyönyörűen hangszerelt, harsonát, szaxofont, furulyát és egy Hammond orgonát is felvonultató dalukat halljuk: Volt és lesz.

És most vissza Budapestre és a keményebb stlíusokhoz. A Flúg zenekart szerencsém volt élőben hallani egy budapesti rockzenei tehetségkutatón, ahol a csíkszeredai Fading Circles mellett a legjobb zenekarnak bizonyultak. A csapat egyébként a Félsziget Fesztiválon és a Székelyföldi Rockmaratonon is fellépett már, tehát valószínűleg több hallgatónk is látta már őket koncerten. A Szökevény című számuk szól.

Kezdünk adásunk végéhez közeledni, úgyhogy ésszerű lenne kicsit visszavenni a tempóból, és meg is találtuk ehhez a megfelelő zenészt. Victor Horvayról van szó, szintén Budapestről. Az ő életvidám jazz-zenéjét halljuk, Domány Anikó énekével színesítve. Az Egyre feljebb című dalukkal búcsúzunk mára, de előtte még a lelketekre kötjük, hogy látogassátok sűrűn a PopSuli.ro oldalt, ahol ötszáz erdélyi és néhány magyarországi dal vár arra, hogy meghallgassátok.

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS