Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2008 7. 6. PopSuli hólabda

 

Tombol a nyár és az uborkaszezon, hét ágra süt az aragáz, de a PopSuli azért nem áll le. Sőt: arra gondoltunk, mi lenne, ha nem folyton mi ajánlgatnánk dalokat, hanem a kezetekbe adnánk az irányítást. Vagyis hólabdát játszunk: felhívunk egy előadót, ő pedig ajánl egy másikat, aki egy harmadikat, és így tovább.

De mielőtt túlságosan belemelegednénk, két PopSulis hír következik:

A Slip mellett további négy PopSulis előadó kapott meghívást az idei Félsziget Fesztiválra. Akiket élőben is meg lehet nézni Erdély legnagyobb fesztiválján: a sZempöl Zenekar, a Fading Circles, a Ritmo del Flamenco és a the Underskies.

Még mindig PopSuli és Félsziget: a fesztivál és a Transindex közös on-line valóságshowjában, a Fesztivityben ezen a héten PopSulis dalokat kell előadniuk a versenyző csapatoknak. Ne lepődjetek meg, ha valahonnan a ti dalotok szól, de nem is ti előadásotokban.

És akkor fogjunk neki a hólabdázásnak, mert minden csepp hó jól jön ebben a kánikulában. Kezdésnek Szabó Nagy Attilát hívtuk fel, mert tudjuk róla, hogy aktív PopSuli-böngészgető. Ő a BeneRegaz nevű váradi zenekart ajánlotta első körben: „Én a Bene-re szavazok most, jó? Őket dobjuk be, ők lesznek most az én hógolyóm. Azzal indoklom, hogy nagyon szeretem őket, a másik dolog pedig: közös munka körvonalazódik velük a közeljövőben. Hogy mi fogott meg a Bene zenéjében? A szövegeik, meg az, hogy érződik, zeneileg is igényesek, van munka a számaik mögött.

Mivel a zenekart nem sikerült elérnünk, ezért két backup opciót is kértünk Attilától. A választása Absurdcusra illetve KÜB Beatre esett, mi utóbbinál próbálkoztunk.

Mintha valami összeesküvés lenne, mindenki ugyanazt akarja. Hallgassuk Kónya Ütő Bencét:"Absurdcus és Koszi: egyáltalán nem ismerem őket személyesen, de a zenéjük olyan, amilyent én is nagyon szeretek és amilyent szeretném, ha még többet gyártanának itt, Erdélyben."

Nos, Absurdcusékkal már rengeteget foglalkoztunk, úgyhogy kértünk még egy ajánlást KÜBtől. Ezúttal Ezoteriket javasolta, elsősorban azért, mert ügyeskedik, és mert a művésznév mögött megbújó srác épp érettségizik. Nos, Ezoteriket pont az utolsó vizsga után kaptuk el, és megnyugtató volt azt hallani, hogy minden jól ment. A Festival című trackje szól, és halljuk, neki ki jön be a PopSuliról: „Szerintem jöjjön a Ritmo del Flamenco. Nekem nagyon tetszik, amit csinálnak, mert egyediek: ilyent Erdélyben mások nagyon nem csinálnak. Nekem nagyon tetszik, amit összekombinálnak, és hogy nincs benne semmi számítógépzene, semmi elektronika. Nagyon jó. Nem olyan zene, amit egy széken ülve hallgatsz, hanem arra fel kell állni és bulizni.

A Ritmo del Flamenco basszusgitárosa, Lehel percekig gondolkodott, mielőtt döntött volna, kit ajánljon. Hogy kire esett végül a választása? A nemEZ-re! Halljuk, miért: „Meglepett, hogy mennyire érik ez a csapat. A decemberi koncertjük picit széteső volt, valami hiányzott, nem volt meg az egység. Két hete, vasárnap volt egy szabadtéri koncertjük, és valóban sugárzott belőlük az egység.

Tehát mára a nemEzzel és Templomkerítésben című daluk stúdióváltozatával búcsúzunk. Őket legközelebb 12-én Temesváron, majd Tusványoson lehet hallani, minket pedig jövő héten ugyanebben az órában, ugyanitt. A PopSuli.ro oldalon pedig állandóan jelen vagyunk a legjobb erdélyi zenékkel.

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS