Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2008 7. 13. PopSuli-dalok a Fesztivity-csapatok előadásában

 

Ma egy különleges műsorunk lesz, ugyanis az adás története során először nem PopSulisokat hallhattok benne. A zenék azonban továbbra is a popsulisok szerzeményei lesznek.

Hogy miről is van szó? A Transindex és a Félsziget Fesztivál online valóságshowjában, a Fesztivityben azt a feladatot kapták a csapatok, hogy adják elő egy-egy PopSulis előadó általuk választott dalát.

A megoldások a választott előadók és a kivitelezés szempontjából is nagyon eltérőek. Voltak, akik megtanulták a dalt eljátszani gitáron, basszusgitáron, ahogy kell, voltak, akik edényekkel csörömpöltek, mások meg a szöveget írták át.

Úgy tűnik, a legtöbb csapatnak a TCO jött be leginkább: a Rendszeres fogmosás című daluknak három verziója is született, egy az eredeti szöveggel és kettő átírt, de ugyanolyan humoros szöveggel. A brassói RittyBittyBitty csapatánál evidens volt a választás ugye a TCO is brassói, most az ő verziójukat halljuk, BuszCigli címmel, majd a Sörösparti Egyesületét, és végül az eredetiből is bejátszunk egy részletet.

A másik kedvenc a the Underskies és a Netovább című vidám dalocskájuk. A Szatmáriak nevű csapat egyenesen a banda énekesnőjét, Katát kérte meg, hogy segítse ki őket, és ő még egy kis extrát is beletett a dalba. A Tornacsukák csapata női kórusműként adja elő a számot, és akár az Underskies vokalistái is lehetnének, annyira jól megy nekik. Ők azért választották ezt a dalt, mert fiatalos, lendületes, kedves, aranyos, és imádnivalóóóóó idézőjel bezárva.

A Booombers az Ec-Pec negatívjára énekelt rá, de azért ők is beszúrtak egy kis extrát.

A legtöbb munkát valószínűleg a Powertigo csapata fektette be a próbába: képesek voltak megtanulni a gitárakkordokat, és megpróbálták eljátszani a dalt. Az eredetinél ugyan kicsit lassabban megy nekik, de a törekvésüket mindenképpen értékelni kell. Meglépett Piroska a Powertigo és a Knock Out előadásában,

Ehhez képest a Székhelyesek sokkal egyszerűbben oldották meg a zenei aláfestést: a konyhában kezdtek csörömpölni, így hozták össze a RockVailer zenekar Esti csend című számának sajátos verzióját.

Most pedig jöjjön egy kis hip-hop, a Killer Snails előadásában: egy olyan dal, amit két hete játszottunk le először a PopSuliban. Poppa & Deppo ft. Mr. Siid West Side Gangsta.

Azt hiszem, már meg sem tudom különböztetni az eredit a Fesztivitys csapat verziójától.

És a végére mégiscsak egy PopSulis előadót hagytunk, igaz, őt sem a saját dalával halljuk. UnderFake az Underthemusic nevű fesztivitys csapat tagja, miközben saját hip-hop számai is megtalálhatóak a PopSuli oldalán. A fesztivity-próbára azonban a Katapult Pontazin című szerzeményét gyúrták át, teljesen újragyártott alapokkal.

Ez volt a mai Fesztivity. Bocsánat, ez volt a mai PopSuli, jövő héten ismét találkozunk. A Katapult dalával búcsúzunk, ezúttal eredeti verzióban.

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS