Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2008 7. 20. Friss termés a PopSulin

 

Mai műsorunkban a legfrissebb PopSulis dalokból válogatunk: a június-júliusban jelentkezők zenéiből szemelgetünk.

Kezdjük egy érdekes projekttel, a sepsiszentgyörgyi Nagy Pityuval, aki nagy fába vágta a fejszéjét. A szengyörgyi Eridanusban és a csíkszeredai Oblivionban is zenélő gitáros ugyanis egy erdélyi rockoperát szeretne létrehozni, ennek egy részletét töltötte fel a PopSuliba, Hunor és Magor ősapáink tiszteletére – ahogy ő fogalmaz. Nagy Pityu azt is megjegyezte, hogy az ének székely akcentusú, de számára ez is egy fontos dolog, tehát tartsuk tiszteletben.

És akkor következzen egy nagy stílusváltás: DJ Pith Nyárádszeredáról. A PopSulin elég kevés olyan dal van, amely egy adott településről szólna, Pith valami ilyesmit próbált megfogni a Sound of Nyárádszereda című trackben. Hallljuk, mennyire sikerül neki.

És most gyorsuljunk be egy kicsit: egy idén alakult, 13-14 éves tagokat felsorakoztató metálzenekart mutatunk be, ők a kolozsvári ShadowHunteR. Zenéjükön érződik, hogy otthonosan mozognak a műfajon belül, több nagy zenekar munkássága is visszaköszön a két dalban, amelyet meghallgathatunk tőlük a PopSuli.ro oldalon. Most a Psycho Metal című dalukból játszunk be egy részletet, bátorításképpen.

A Fit of Madness a csíkszeredai metál színtér képviselője, ők fiatal koruk ellenére már évek óta zenélnek, 2006-ban több díjat is kaptak a Dark River rockfesztiválon. Tőlük a Kell az a Kevés Is című dalt mutatjuk be.

És lépünk is tovább a szatmári Echoes From the Deep zenekarhoz. A 2006-ban alakult csapat filozofikus megközelítésben zenél a természet fájdalmairól, az emberiség kapzsiságáról, félelemről, közömbösségről, elveszett vágyakról – és ezekből adódóan az emberi faj hanyatlásáról. Mindehhez most egy instrumentális szerzeményüket tudjuk példának felhozni, amelynek címe Hope, azaz remény.

A végére pedig egy igazán könnyed dalt hagytunk, a szászrégeni Titán zenekartól. Ők régi ismerőseink, a Médiabefutón is többször felléptek, a Félszigetet is többször megjárták. Könnyed saját számokat játszó pop-rock csapatról van szó, egy nagyszerű hangú énekessel. Titán: Hív a remény.

Közben mi is búcsúzunk, jövő héten a Félsziget Fesztiválról jelentkezünk Erdély legjobb zenéivel, amiket addig is megtaláltok a PopSuli.ro oldalon. Sziasztok.

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS