Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2008 8. 10. A műsorvezető-szerkesztőink kedvencei 1.: Árpi

 

– Ezen a héten elmondjuk mi is, hogy kik a kedvenceink, mivel erre eddig még nem került sor. Mindjárt egy éve megy a PopSuli, és még mindig nem tudjátok, hogy mi mit szeretünk.

– Azt beszéltük meg, hogy ezen a hétvégén Tóth Árpi kedvencei lesznek, a következő hétvégén pedig Balázsi-Pál Előd kedvencei.

– Azt is megbeszéltük, hogy nem toplistás dalokat fogunk kiválogatni, tehát olyan dalokat, amelyeket nem lehet minden héten hallani nálunk.

– Oké, akkor vágjunk is bele. Elsőként a Fade Out Milliomos sztár című daláról szólnék néhány szót. Azért szeretem őket, mert a szívem amúgy is jobban húz a rock and roll felé, a rock, a metál felé, a másik dolog, hogy a srácnak, aki énekel, nagyon jó a hangja – de ezt mindjárt meg fogjátok hallani.

– A zenekar egyébként Magyarországon működik, de azért Erdélyben is el lehet kapni néha őket egy-egy koncerten.

– A következő kedvencem a Dirty Job, vagyis a piszkos munka és a The War Is Over című daluk. Ők Csíkszeredából vannak, és ez egy jó kis pörgős dalocska. Ezt a számot el tudnám képzelni egy szokványos hollywoodi filmben, ahol a főhős mindig pórul jár, egy olyan filmben, amin általában szoktunk derülni, nevetni is, tipikus hollywoodi sztorival, amiben a végén minden csaj belé lesz szerelmes, és minden helyrejön. Viszont úgy gondolom, hogy egy ilyen filmet ez a dal, a War is Over meg tudna dobni annyira, hogy még élvezhető is legyen.

– A harmadik kedvencem vizi, az ő teljes neve Vizi Imre. Az Egyedül című dalocskáról szeretnék beszélni. Vizit ismerem a főiskoláról, kollégák voltunk ott. A dal címe, az Egyedül egy kettős dolog. A dal szövegét Barta László Zsolt írta, aki szintén kollégánk volt a főiskolán – én úgy gondolom, hogy a szöveg önmagában is megél a lábán, mint szerelmes vers. A dalban nagyon szép hegedűjátékok vannak, ezt Ráduly Zsófi hegedűművész játszotta fel. A többit Vizi egyedül csinálta: ő írta meg a zenét, és a stúdióban a legtöbb hangszert ő játszotta fel, ő énkelte fel egyedül. Tehát ez az Egyedül nem csak a dal konkrét címére igaz, hanem arra is, ahogy a dal megszületett.

– Nem kis teljesítmény. Ez azt jelenti, hogy dobolni is tud például?

– Igen. Egyébként Viziről azt kell tudni, hogy jelenleg a Defender zenekar basszusgitárosa.

– Előtte meg a Titánban zenélt, szóval teljesen multitalentumról van szó, aki dobolni tud, gitározni tud, basszusgitáorzni tud, és a hangja is nagyon jó. Minden elismerésünk Imrének.

– És most jön egy olyan együttes, amelynek tagjai már nem zenélnek együtt, csak külön-külön. Ez a knife Székelyudvarhelyről. Róluk azért szeretnék beszélni, mert emlékszem, fiatalkoromban, tizenegynéhány évvel ezelőtt jártam a koncertjeikre, és akkor nagyon édeseket tudtunk bulizni. Akkor még ők is 18-20 évesek lehettek, és számomra nagyon szép emlék az, ahogy ők egy koncerten viselkedtek, ahogy zenéltek, ezért gondoltam rájuk, hogy hallgassunk tőlük is egy számot.

– Közeledünk a végéhez, Árpi. Utolsó választásod következik.

– Igaz, hogy Előd elmondta a műsor elején, hogy nem fognak bekerülni toplistás előadók, én mégsem tudtam kihagyni az igazi kedvencemet ebből a műsorból. Ők a TCO, a dalocskájuk pedig a Rendszeres fogmosás. Annak idején, amikor a popsulis toplista született, én is értékeltem az egyik műsorban, és őket juttattam tovább. Akkor is azt mondtam, hogy azért szeretem, amit csinálnak és ahogy csinálják, mert ha valaki képes egy ilyen abszolút hétköznapi dologról, mint a fogmosás, dalt írni, méghozzá ilyen színvonalon, szerintem mindenképpen helye van a toplistában.

– Nekem nagyon tetszik a kontraszt, ami a zene és a szövegvilág közt van. Teljesen egyedi, amit csinálnak, még angolul sem hallottam ennyire elszállt dalszöveget, ennyire totál más zenei felfogásban elkészítve.

– A dal előtt még elbúcsúzunk. Egy hét múlva találkozunk, akkor Előd kedvenceivel.

– Addig is PopSuli.ro. Itt meghallgathattok több mint ötszáz erdélyi dalt, és ha zenéltek is, jelentkezzetek – a legjobb dalokat bejátsszuk.

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

Magyari Kinga
2008-9-6 13:26
A Fade out lehetne toplistas dal is,mert szuper.Egy az izlesunk Arpival.

Ibi
2008-9-5 16:39
A Fade Out a legjobb!!!Super jó!

Csilla
2008-9-5 14:54
Nekem is a milliomos sztár a kedvencem... :D
Úristen, már három éve ismerem őket..

Hajrá fiúk!!!!

Csilla from Szeged
  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS