Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2008 8. 19. A műsorvezető-szerkesztőink kedvencei 2.: Előd

 

– Múlt héten Tóth Árpi kedvenc Popsulis számait hallgathattuk végig, most pedig én következem.

– Lássuk, Előd, nagyon-nagyon kíváncsian várom azt, hogy kik a te kedvenceid.

– Megbeszéltük már a műsor előtt, hogy toplistás dalokat nem fogunk beválogatni a műsorba, ezt azért múlt héten mégis megtetted – én kizárólag olyan dalokból válogattam, amelyek nincsenek rajta a Popsuli erdélyi toplistáján.

– Elsőként a Black Diamond nevű heavy metál-zenekarról beszélnék egy kicsit, őket láttam élőben kétszer is, és az első meghatározó volt. A Médiabefutó helyi szakaszán történt, azt hiszem, egy szászrégeni csapatról van szó, akik egyből lenyűgöztek. Teljesen pontosan játszottak és az énekesnek valami fenomenális, hogy milyen jó volt a hangja a magasban. Ez heavy metál-zenekaroknál nagy kihívás és nagy erény, ha tényleg sikerül kiénekelni azokat a magasakat rendesen.

– Nagyon éles stílusváltás következik, bár én elsősorban az élőzenéért rajongok, és most is olyan dalokat választottam inkább, amiket élőben is sikerült meghallgatnom, most egy kivétel következik. Egy csíkszeredai DJ-ről fogok beszélni – igazából nem is róla, hanem azt mondanám, hogy több nagyon jó, elektronikus zenében tevékenykedő fiatal található a Popsuli.ro oldalon, és közülük emelnék ki néhányat. Így például DJ Killa’B-t, aki csíkszeredai, illetve Mozert, aki sepsiszentgyörgyi, és még talán Rigodont is ugyanebbe a kategóriába sorolhatnám: nagyon hasonlít a zenéjük is egyébként. Rigodon szintén csíkszeredai, valószínűleg ismerik is egymást, de hát ez teljesen részletkérdés.      

– Volt már itt heavy metál, volt elektronikus zene, lássuk, mi a következő stílus, amit beválogattál.

– Jöjjön egy jazzes finom dalocska, Henter Ambrusról beszélek, aki a 2005-ös Médiabefutó nyertese volt, övé volt a nagydíj. Az akkor elhangzott és akkor megismert számot fogjuk stúdióverzióban meghallgatni tőle, a címe Nincs baj.

– Ki az, akit még a kedvencednek mondasz, akiről szeretnél még beszélni?

– Elég hosszú a listám, egy újabb szatmári előadó, éspedig Székely Gabriella az egyik nagy kedvencem – őt is Médiabefutóról ismerem egyébként, és első hallásra teljesen lekötött a dala, amit egyetlen szál gitárral adott elő. Ennek a címe Tell the True, és engem először Didóra emlékeztetett talán, de megvolt benne az a nagyon személyes, nagyon bensőséges hangulat, amitől igazán jó tud lenni egy ilyen jellegű nóta.  

– Még gyorsan két dalról szeretnék beszélni, amennyiben bele fogunk férni. Az első a GUERRILLAS lenne és a Start the Fight, egy igazi kemény hardcore dal. Őket a Félszigeten sikerült megtekintenem többször is, annyit lehet elmondani róluk, hogy élőben még inkább árad belőlük az a hatalmas energia, ami ebből a dalból is lejön.

– Most már tényleg az utolsó következik: kicsit fogjunk vissza a tempóból, de ugyanannyira jó zenészek fognak játszani nekünk, ők a Ritmo del Flamenco. Ők azt hiszem, csak azért nem kerültek fel a toplistánkra, mert azután regisztráltak, miután lejárt ez az egész verseny-része a Popsulinak. Róluk nem is beszélnék sokat, elég, hogyha meghallgatjuk az Abelebem című számukat.

– Ezzel a dallal el is búcsúzunk, legközelebb egy hét múlva találkozunk, akkor is Erdély legjobb zenéit hallgathatjátok meg itt a Popsuliban. De addig is keressetek minket a Popsuli.ro-n, ahol még ötszáz erdélyi dalt hallgathattok meg. És amennyiben zenészek vagytok, és még nem jelentkeztetek a Popsuliba, akkor nincs más hátra, tegyétek meg!

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS