Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2008 9. 7. Budapesten koncertezik az Underskies, a Slip és a Zakusca

 

Lassan véget ér a nyár, a koncertek átköltöznek a fesztiválokról a kisebb klubokba. Épp erről fogunk mai adásunkban beszélgetni: néhány magyarországi eseményről. És hogy miért magyarországiakról? Mert erdélyi zenekarokról is szó lesz, többek közt popsulis zenekarokról.: popsulis zenekar fog koncertezni Magyarországon illetve Marosvásárhelyen.

Közben a háttérben a Zakusca szenekar Pittypalatty című száma szól – ők ugyan nem popsulis zenekar, de ők is erdélyiek. Célkitűzésünk az, hogy a műsorban olyan számokat játsszunk be, melyeket meg lehet hallgatni a populi.ro oldalon is, de ez most egy kivétel lesz. A Zakusca zenekart, gondolom, sokan ismerik, a Félszigeten egy egész színpad van róluk elnevezve, de nem csak ezért jók, hanem mert jó a zenéjük is. Ők fel fognak lépni Budapeten, október 3-án, mégpedig a Corvintetőn. A Hangfoglalás nevű rendezvény keretében meghívást kapott több erdélyi zenekar, ők az egyik közülük.

Említetted az előbb, hogy véget ért a nyár, eljött  a zakuszkafőzés ideje, így a Zakusca zenekar Pittypalatty című dala után menjünk is tovább. Ők ugye októberben fognak köncertezni Budapesten, de nem csak ők fognak fellépni a Hangfoglalás nvezetű rendezvényen: ők a Slip duó, a PopSuli toplista helyezettjei. Tehát róluk beszélünk, és szóljon az Erdő, erdő kezdetű dalocskájuk.

A koncertjükre október 4-én 20 órától kerül sor. Már azt is lehet tudni, hogy nem duóként fognak fellépni, hanem vendégzenészek is lesznek velük a színpadon. Azt is tudjuk, hogy hol: a budapesti Take Five nevű helyen, és kikkel: Takács Eszterrel, a Son of the Velvet Rat nevű osztrák zenekarral és a The Unbending Trees nevű magyar csapattal.

És akkor már csak egy zenekarunk van hátra, amelyről azt is kell tudni, hogy Marosvásárhelyen is fellépnek. És hamarosan kiderül az is, hogy kikről van szó, azelőtt azonban méf reklámoznék egy másik koncertet is, a sZempöl Zenekarét: a jövő héten két fellépésük is lesz: egyikük a BagolyFeszten, Sepsiszentgyörgyön, szeptember 12-én, másnap, szeptember 13-án pedig Kézdivásárhelyen az Őszi Sokadalmon lépnek fel.

És akkor ki lesz az a zenekar, aki Marosvásárhelyen fog koncertezni egy magyr rendezvény keretében?

Az Underskiesról van szó. Közben a háttérben a Dr. Jungle című daluk szól. Ők  szeptember 27-én fognak fellépni Marosvásárhelyen, a Jazz and Blues klubban, több magyarországi zenekar társaságában. Szeptember 26-án, tehát egy nappal korábban Budapesten lesz fellépésük, a Corvintetőn. És mindez a Region Live nevű rendezvény keretében. Ez tulajdonképpen egy Budapesten sorra kerülő konferencia lesz, amelyen a közép-kelet európai zenészek és a zenei élet mozgatói vesznek részt, és ennek keretében több koncert is lesz – többek közt Marosvásárhelyen. Mindez a Magyar Zenei Exportiroda (MxH), az Erdély FM és a PopSuli gondozásában.

Jó koncertezést kívánunk! Legközelebb egy hét múlva lesz PopSuli, addig is látogassátok a honlapunkat, a popsuli.ro-t.

Vissza a címoldalra

Ismered?

Stílus:

punk, rockKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS