Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2008 9. 21. A szeptemberi termés a PopSuli.ro-n

 

 

A PopSuli csillaga nem hogy hanyatlana, hanem még fényesebben ragyog, hiszen újabbnál újabb előadók, zenészek töltik fel dalaikat. Közülük fogunk bemutatni ötöt-atot, amennyi belefér műsorunkba. Lesz itt elektronikus zene, nagyon kemény metál, reggae és ska – színes tehát a paletta.

Kezdjük Alphával, aki tulajdonképpen nem más, mint Bereczky Botond Marosvásárhelyről, őt több zeneakrból ismerhetjük. Lassacskán négy éve gyárt elektronikus zenét kisebb-nagyobb szünetekkel, azonkívül pedig több hangszeren játszik, és egy alternatív rockbandában dobol. Alpa: Psychological

A jó kis elszállós elektronikus zene után közvetkezzen a Horrify: Letépve, ez a dal címe. Egy 2007-ben alakult kolozsvári black metal csapatról van szó. Érdekes megnézni a zenekar tagjainak a nevét is: az énekesüket például úgy hívják, hogy Forestheart, a bőgősük pedig úgy, hogy Soulterrorist, úgyhogy igazán kemény csapatról van szó. És ami nagyon érdekes náluk, hogy magyarul adnak elő black metalt. Ez igazán ritka.

Az a kár, hogy a szöveget nem nagyon lehet érteni. Egyébként meg régebb azt gondoltam, hogy az ilyen black metal zenekarokban igazából nem is írnak szöveget, és milyen könnű lehet nekik, mert nem kell szöveget tanuljanak, elég, ha rímekben hörögnek. Persze ez nem így van, azóta ezt én is megtanultam, hogy ők is rendesen szöveget írnak, és általában nem is rosszat.

Ismét egy kis elektronika jön: Kereszt vs. Pietro. Két székelyudvarhelyi srácról van szó, akik nemrégiben kezdtek zenélni, és a dalaikkal akarnak bizonyítani. Tőlük a Jump in the World című dalocska szól.

Pál Tamás – így hívják azt a szentegyházi fiatalembert, aki most jelentkezett a PopSuliba, és a Black Flowers című dalt töltötte fel nekünk. Sajnos a dal minősége nem túl jó, látszik, hogy nem profi stúdióban volt felvéve, de majd ha lesz szólóalbuma, ez a dal biztosan rajta lesz – ezt ő is így ígéri.

Érdekes jelenség, hogy Szentegyháza milyen kicsi város, és négyen is jelentkeztek innen a PopSuliba, úgyhogy, úgy látszik, eléggé kreatívak és zenekedvelők az ottani fiatalok. Úgy látom, ott az utóbbi időben indult be ez a dolog, mindannyian az elmúlt két-három hónapban tették fel a dalaikat a PopSuli.ro-ra, és reméljük, hogy mások is vannak Szentegyházán, akik tudnak zenélni, szeretnek zenélni, és meg is akarják mutatni a zenéjüket a világnak. Szóljon tehát Pál Tamástól a Black Flowers című dal, Szentegyházáról.

Most olyan előadókról fogunk beszélni, akik nem most jelentkeztek a PopSuliba, de folyamatosan dolgoznak, és az újabbnál újabb dalaikat feltöltik a PopSuli honlapra. Az egyik ilyen zenész Abdurdcus, aki ismét egy nagyon-nagyon jó hangzású, ütős dallal lepett meg minket. Ez egy teljesen atmoszfériuks, gondolom filmekből kilopott szövegeket tartalmazó track, Totally Unrelated a címe. Tehát semmi köze sincs hozzá, nem tudom, hogy mihez, de nem is ez a lényeg. Az a lényeg, hogy Absurdcus, aki már a PopSuli toplistáján is ott volt, most egy új dallal jelentkezett, ezt fogjuk hallani tőle. Felhívnám ugyanakkor a figyelmet Ezoterikre is, tőle szintén van egy új dal a PopSulin, Oh, yeah!, ez a címe. Most szóljon Absurdcus és a Totally Unrelated.

Mivel a műsoridőnk véges, már csak egyetlen egy új zenekart fogunk bemutatni a mai PopSuliban: ők nem más, mint A Láma Dalai. Magyarországról jelentkeztek nálunk, Kiskufélegyházáról. És nem ők az egyetlenek, akik Kiskunfélegyháézáról beregisztráltak a PopSuli oldalra, a műsor valahogy átszűrődik oda is, amit egyáltalán nem bánunk. Ők egy jó kis ska-zenekar, és a Szenyó Rita című számuk fog szólni.

Szeptemebr 27-én, szombaton, Marosvásárhelyen a Jazz and Blus Music Pubban az Erdély FM közösen a Magyar Zenei Exportirodával szervez egy hármas koncertet, ahol is fellép a PopSuli-toplista nyertes, a the Underskies, tehát, ha tehetitek, látogassatok el Vásárhelyre, és semmiképpen ne hagyjátok ki. Rajtuyk kívül egy magyarországi ska-zenekar, a SKAFunderz is fellép, és lesz egy osztrák vendég is, a Stoika&Stojka. Ha erre jártok, Mindenképpen gyertek el a Jazzbe.

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS