Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2008 10. 12. Akik már túl vannak rajta: az első lemez

 

Olyan PopSulis előadókat, zenekarokat hívtunk fel a mai műsorban, akiknek megjelent már lemeze. Szám szerint négy előadóról lesz ma szó. Elsőként a vén rókák, a Knock Out lesz a vendégünk. Ők 15 éve zenélnek, és már nagyon-nagyon rég megjelent az első lemezük. Erről kérdeztük őket.

Yogi: A szerencsénk az volt, hogy sikerült néhány dalt összehozni, és az idők során megvalósult, hogy jó nóták is lettek. Ezeket már játszottuk koncerten, és láttuk, hogy a közönség nagyon-nagyon veszi a lapot, énekel velünk, tetszik neki, és eldöntöttük, hogy végre felvesszük a lemezt. Annak idején cédén nem igazán lehetett, mi inkább audiókazettára számítottunk. Egyáltalán nem érdekeltek az eladások annak idején, nekünk ez tulajdonképpen egy névjegykártyának számított inkább.

És maradjunk még egy kicsit a népiesebb vizeken. A NemEZ zenekarnak nem is olyan régen, néhány hónapja jelent meg a lemeze. Ötösfogat a címe, könnyű kitalálni, hogy öten vannak a zenekarban, gondolom, innen kapta a nevét a lemez. Orbán Ferenccel beszélgettünk, aki hegedül a zenekarban, és nem csak a nemEZben, hanem több más erdélyi csapatban is. Én hallottam őt egyszer az Orpheusz zenekarban jétszani. Nem is olyan régen volt egy unplugged koncertjük Udvarhekyen, és nagyon jó kis népi motívumokat tud belevinni a blues világába.

Orbán Feri: Annak idején, amikor alakultunk, egyáltalán nem voltak ilyen merész álmaink. Bár tudtuk, hogy vagy komolyan foglalkozunk az üggyel, vagy rövid időn belül zátonyra fog futni ez a vállalkozás. Már az első próbánk annyira termékeny volt, hogy első próbálkozásra megszületett két dalunk, és a következő próbák is annyira termékenyek voltak, hogy meg tudtuk engedni ezt a luxust, hogy az első próbától számított kilencedik hónapban meg is tudtuk kezdeni a lemez felvételét.

Eddig két olyan zenekarról beszéltünk, amelynek rendes hanghordozón – kazettán, illetve cédén – jelent meg a lemeze. Most olyan előadók következnek, akik más utat választottak. Itt van például Potyautas és Bothee, ők nemrég jelentkeztek a PopSulira, és azzal a bejelntéssel kezdték, hogy nemrég jelent meg első lemezük. Egyébként én még korábbról ismerem őket, a Médiabefutón is felléptek, ahol a Magyar televízió különdíját vitték el. Egy hip-hop duóról van szó Csíkszeredából, és hát az első lemezük ugyan megjelent, de ők terjesztik, saját kiadásban, nem kiadón keresztül.

Potyautas: Sokat nem gondolkodtunk, tehát csak csináltuk a dolgunkat. Elég régóta nekifogtunk, voltak apróbb próbálkozások, de mostanra úgy érezzük, hogy eléggé kiforrott a cucc, s így összeállítottuk, és meglett. Az anyag kilencven százaléka nálam a szobában készült, tehát nem stúdiózgattunk. Otthoni felvételek, otthoni keverés. Az alapokat is én készítettem. Csak az interneten keresztül fogjuk terjeszteni, meg csináltunk pár cédét is, amit ismerősök közt meg a városban szoktunk terjeszteni.

Ha megtetszik nektek a most következő hip-hop szám, akkor a PopSuli.ro-n megtaláljátok, hogy hol lehet majd ezeket letölteni.

Lassan műsorunk végéhez érkeztünk, de még van egy igazán vagány dalocska és zenekar. A kolozsvári Jokermanről van szó. Ők a PopSuli toplistán is rajta vannak, pont ezzel a számmal, a Radio Airrel. Cseke Róberttel beszélgetünk arról, hogy miért nem jelent meg rendes hanghordozón a lemezük, miért csak interneten terjesztik.

Cseke Róbert: Erdélyszerte meg Romániaszerte a csapatok azon küszködnek, arra törekednek, hogy a lemezanyagukat különböző kiadóknál megjelentessék és a piacra hozzák. Ez egy olyan kísérlet, amely nekünk nem felelt meg, és a tárasimmal úgy döntöttünk két évvel ezelőtt, hogy nem ezt az utat fogjuk követni, és amennyiben anyagot rögzítünk, lehetőleg ingyenesen fogjuk a honlapunkon keresztül terjeszteni, valamint más formátumokban, online módszerekkel.

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS