Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2008 10. 19. Amit októberben gyűjtöttünk: új dalok a PopSulin

 

Mai műsorunkban a legújabb PopSulis dalokat mutatjuk be nektek. A popsulis előadók, zenészek, énekesek, dj-k, zenekarok igen-igen termékenynek bizonyulnak, hétről hétre újabb és újabb zenék jelennek meg. Mindjárt itt van elsőnek a Groovy Base Band és a Groovy Feeling című számuk. Róluk nem fogunk sokat beszélni, Darabont Őrsről, Vilhelem Andrásról, Kozsik Szabolcsról, Székely Volandról és Koszorus Krisztináról, azaz Kosziról van szó, akivel már rengetegszer találkozhattatk a PopSuli.ro-n és a PopSuli rádióműsorban is. Egy igazán hangulatos kis jazz következik, de nem is csűrném-csavarnám tovább a szót, hiszen a dal önmagáért beszél.

És csapjunk kicsit metálosabban a lovak közé, hiszen az Evidence következik Sepsiszentgyörgyről. Ők is már régebbi ismerőseink, de most egy új dallal jelentkeztek, amelynek címe: Hosszú az út. Egy melodikus rockzenét játszó csapatról van szó, amely 2006-ban alakult, és több koncertfellépésük volt már belföldön és külföldön is.

Ismét stílusváltás következik. Ezúttal Nagybányára látogatunk, DJ Lory-hoz, és egy nagyon különleges című számhoz, amely úgy hangzik, hogy But There Are a Few People Causing Trouble. Rusznyák Loránd biztosan nem okoz gondot nekünk. 18 éves, és máris van egy kis stúdiója, ahol ő állítja össze személyesen a dalokat, nem használ máshonnan lopott elemeket.

A múlt héten már voltak a műsorunkban, és most újra itt vannak: Potyautas és Bothee. Hip-hop zenét játszanak, és már meg is jelent az első lemezük. A csíkszeredai duó ezúttal Mosqeetóval és ReKatyval működik együtt a Távozok című dalban.

Már csak egy előadó maradt hátra. Ő egy igen-igen fura ember, ugyanis egyedül csinál mindent. Ez azt jelenti, hogy basszusgitározik, gitározik, dobgépet programoz, dobol és énekel is. Demeter Lászlóról van szó, vagy, ahogy a PopSulisok jobban ismerik, absurdcusról. Ismét egy új dallal jelentkezett, amelynek a címe The Autist, vagyis az autista.

Azt hiszem, absurdcus egyre jobban emlékeztet engem Mobyra, hiszen annyira színes és szerteágazó a zenei tevékenysége, akárcsak az amerikai dj-nek, aki élőzenekarral is fel szokott lépni, néha punkzenét játszik, néha rave-et vagy higgadt electronicát. Valami ilyesmi absurdcus is.

Kíváncsi vagyok, ha egyszer egy zenekarral is fel tudna lépni, mondjuk a Félszigeten koncerteznének, tudnák-e hozni ugyanezt a hangulatot, amit például ez a dal sugároz.

Meg vagyok győződve, hogy ez előbb-utóbb ki fog derülni élőben.

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

Koszika
2008-11-6 21:11
koszorus rovid u. :P
  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS