Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2007 11. 11. Román Misi Rádió GaGa

 

Sziasztok,

Ez a PopSuli, ahol a legjobb erdélyi zenéket keressük. Balázsi-Pál Előd vagyok. A Popsuli.ro oldalon benevező előadók felvételeiből minden héten hármat mutatunk be, közülük egy jut tovább a janurában összeálló erdélyi toplistánkba. Persze komoly díjakat is nyerni lehet – például Félsziget-fellépést és reklámfelüleletet a Transindexen. És ami a legfontosabb: az igazán jó dalokat máris játsszák a rádiók.

A mai vizsgáztatónk Román Misi, a marosvásárhelyi Rádió GaGa szerkesztője. Halljuk a jelentkezőket!

Az első vizsgázó: LUKASSO - Csókra csók

Első versenyzőnk a dance műfaj egyik ígérete, a maroshévízi Lukasso – azaz Lukács Irén és Soós Hunor-Márton. A duó rengetegszer körbejárta már Erdélyt, falunapok, klubkoncertek kedvelt fellépői. Lukasso: Csókra csók.

Román Misi értékelése: Mindenekelőtt afelől nem győz meg, hogy adón játszható. Nyilván nem a műfajjal van bajom, ahhoz teljesen illeszkedik – ugye, divat diktál. Csak talán éppen ez a csapdája a Lukassonak: divat, és közben meg nem sok van mögötte. Meg ugyanígy a bizonytalansága is, olyan mutáló, semmi jellegzetes, sajátos nincs benne. Milliószor hallotuk ezeket a beateket, loopokat, csókokat, olvadozásokat. Egyébként meg a dal négy perc fölött van. Szóval, igaz, nem gondolták komolyan?

A második vizsgázó: THE UNDERSKIES - Nyár van, süt a nap

Mai második versenyzőnk Szatmárnémetiből jelentekezett. A The Underskies zenekar a reggae és ska műfajok egyetlen hazai magyar képviselője. A 2006-os Médiabefutón a legjobb magyar nyelvű sláger díját nyerték, és koncerten is fantasztikusak. The Underskies: Nyár van.

Halljuk, mit szól ehhez a Gaga Rádió szakembere!

Na ez egy tipikus kedvencjelölt hangzás. Figyelj, szerintem ez az, amit szinte hangulattól függetlenül szívesen meg lehet hallgatni. Akár egy változatos playlistben vagy akár a maga műfajában – mondjuk Marley-ék után meg egy Heaven Street előtt. Igazi lüktetés, pozitív csengés, laza hangzás – teljesen a helyén van benne minden. Összhang, hitelesség, s a végén egy taps vagy visszataps tőlem.

A harmadik vizsgázó: KNOCK OUT - Meglépett Piroska

Mai utolsó kiválasztottunk nem szorul bemutatásra. A kolozsvári Knock Out már 14 éve létezik. Az önmeghatározása szerint Power rock and rollt játszó együttes az egyik legkedveltebb erdélyi zenekarnak számít. Mostani daluk is ismerősen csenghet, hiszen eredetileg már 2003-ban megjelent. Knock Out: Meglépett Piroska.

Misi, mi a véleményed?

Van benne valami jóízű, valami csípős, s valami jópoénos, valami üde is – talán furcsa azt mondanom, hogy üde, a hangzás meg a műfaj miatt. Szóval az ember akár cinkosa tud lenni ennek a dalnak. A hangzás viszont eléggé nyers, olyan hiányt keltő – bennem legalábbis. Meg a dallam – hogy mondjam, hogy ne mondjam monotonnak? Talán változatosság-hiányos, vagy kicsit színtelen. Az a kettősség van bennem, hogy érdekelne, mi lesz a mesecsajjal posztmodern kiadásban, közben meg unom a zenéjét.

Mára csak annyi van hátra, hogy kiderüljön: ki ment át a vizsgán, és ki az osztályelső.

Éééés a PopSuli kedvence:

Hogy legyen amolyan olyan osztályzós – átment, nem ment át, osztályelső? Végülis nincs nehéz dolgom. Teljesen nyilvánvaló, hogy Underskies, tapssal, és innen tovább általunk több hallgatójukkal, illetve minimum eggyel több szurkolójukkal.

Ez volt a Popsuli második műsora. A legjobb erdélyi zenéket keressük. Ha szeretnél benevezni, megteheted a Popsuli.ro folyamatosan bővülő oldalán, ahol a többi versenyző dalát is meghallgathatod, és hamarosan a hónap dalára is szavazhatsz lehet. Tehát: Popsuli.ro. Versenyzőinkről az Udvarhelyi Híradóban, a Csíki Hírlapban és a Vásárhelyi Hírapban is olvashattok.

Egy hét múlva ismét találkozunk, zárásul pedig hallgassuk végig második adásunk nyertesét. The Underskies: Nyár van.

Vissza a címoldalraKNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS