Popsuli TransindexErdély FMMédiabefutóCommunitas Alapítvány
Belépés
Hibás adatok!vissza az űrlaphoz

Egy e-mail küldtünk ki neked
az új jelszóval!


vissza a bejelentkezéshez

kontaktFórumrss

Adások átiratai

2007 11. 25. Gáspáry István Zsolt Vox FM

 

Sziasztok,

Ez a PopSuli negyedik adása – tudjátok, ahol a legjobb erdélyi zenéket keressük. Balázsi-Pál Előd vagyok, szerkesztőtársam pedig Tóth Árpád.

Ma is három erdélyi zenekar dalait mutatjuk be a PopSuli.ro oldalon található hatvan előadó közül. Hogy közülük ki csatlakozik az eddigi továbbjutókhoz - a Jokermanhez, a the Underskieshoz és a No Sugarhez, azt Gáspáry István Zsolt, a székelykeresztúri Vox FM főszerkesztője dönti el. Személyében egy igazán avatott szakembert üdvözölhetünk, ugyanis alapító tagja a harminc éves háromszéki Bumeráng zenekarnak.

Az első vizsgázó: KIP Project

A sepsiszentgyörgyi Kip Project glam/rock'n'roll zenét játszik. Az együttes 2006 májusában alakult, első fellépesük a Médiabefutón volt, ahol a döntőig jutottak. A motoros fesztiválok rendszeres meghívottjai, de klubokban is szoktak jatszani. Még idén szeretnék kiadni bemutatkozó lemezüket, erre már rögzítettek dalokat. KIP Project – Kábszerem a Rock and Roll.

Gáspáry István: Valószínű, hogy rocker ösztönömtől vezérelve, mert véletlenek meg boszorkányok... nincsenek, a Kip Project kábszerét hallgattam meg elsőre, az e heti három popsulis dalból. Na végre, jószagú, egészséges rock n roll... s nem az óperenciás tengeren túlról.

Rövid intró, s durr bele a lényeges dolgokba. Üdén torzított hangszerelés, a szöveg pedig elegánsan bemutatott középső ujj a művilágnak.

A második vizsgázó: nemEZ

A 2007-es tavaszi ébredéssel születtünk, megannyi termés- és élményálommal – írja a nemEZ zenekar bemutakozójában. Zenevágyukat nem ötvözik misztériumok, filozófiák, csupán az örömmuzsika - de attól kezdve, hogy színre léptek, a visszajelzések, a közösségi-közös élmények is meghatározóak – ezek biztosítják a sepsiszentgyörgyi, marosvásárhelyi és baróti tagokat is felvonultató csapat életképességét. nemEZ – Templomkerítésben

Gáspáry István: A Nem Ez Templomkerítése hozta a második meglepetést. Merész vállakozásnak találtam, legalábbis első hallásra ezt a jazz-funky-népzenei apró remekművet, de ha – és miért ne! – a rádiók játszási listájára kerül, meg vagyok győződve, hogy az igényesebb zenefogyasztók szeretni fogják. A hallgatók véleményére magam is kíváncsi vagyok.

A harmadik vizsgázó: DIRTY JOB

A soft rockot játszó Dirty Job 1998-ban alakult. A csíkszeredai zenekar az évek során rengeteg koncerten vett részt Erdélyben és a határokon kívül - többek közt felléptek a Sziget Fesztiválon és nívódíjat nyertek a Médiabefutón. A zenekar jelenleg egy felvételen dolgozik, ami remélhetőleg tavaszra elkészül. És most egy apróhirdetés következik: a Dirty Job kiadókat keres, hogy népszerűsíthesse az anyagát itthon és külföldön is! Dirty Job – The War is Over

Gáspáry István: Dirty Job – távolról sem piszkos munka. Csípni fogja kölyök-vénember, fiú-lány és kutya-macska. Mert ilyen ez a dal: szerelemre... akarom mondani rádióra született. Magyarul, vagy magyarul is szeretném hallani. Ettől függetlenül Don't stop... azaz, ne álljatok le.

A PopSuli.ro oldalon már hatvan erdélyi előadó dalait hallgathatjátok meg – közülük választottuk ki mai műsorunk résztvevőit.

És akkor derüljön ki, melyik dal jött be leginkább a Vox FM főszerkesztőjének.

Gáspáry István: Kellemes és a rutintúl eltérő délutáni foglalatosság volt a Popsulis dalokat hallgatni. Továbbjutót is nehéz választanom, hiszen a szívem szerint mindhárom dalnak ott kellene szerepelnie a beígért lemezen. Erről viszont majd a hallgatók döntenek. Addig is,a Kip Project kábszerét nyomom tovább.

Ez volt a mai PopSuli, köszönjük, hogy velünk tartottatok. Jövő héten ismét találkozunk, de addig is hallgassuk végig adásunk győztesét. KIP Project: Kábszerem a rock and roll

Vissza a címoldalra

Ismered?

Stílus:KNOCK OUT
solus.php
Hallgasd meg
Historica
Madéfalva
Hallgasd meg
Historica
Megsárgult kép
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica
Hallgasd meg
Szuszpansz
Travel Down The Winter Road
Hallgasd meg


Face Today
Freakin' Awesome (30624%)
Hallgasd meg
Historica
Kis magyar historica (83%)
Hallgasd meg
abyss
a drop of intuition (81%)
Hallgasd meg
abyss
desert sound (80%)
Hallgasd meg
Laszlo Zsolt
Tears In The Rain (Joe Satriani cover) (79%)
Hallgasd meg

Hozzászólások

  Név (kötelező)

  E-mail (kötelező,nem publikus)

Megjegyzés

Kötelező a képen látható karaktereket beírni. (A nagybetűk számítanak)
  


Partnereink
City Rádió
Gaga Rádió
MIX FM
Paprika Rádió
Régió Rádió
Siculus Rádió
Star Rádió
VOX FM
Félsziget Fesztivál
Udvarhelyi Híradó
Csíki Hírlap
Vásárhelyi Hírlap
Defender Productions
Star Express
Caro Comp
Szüloföld Alap
Nemzeti Kulturális Alap
Impresszum | Támogatóink
Adatvédelmi záradék | (c) Média Index Egyesület | Index lapcsalád
Kontakt Sajtókitt RSS